مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان از بازرسی سازمانها و ادارهها در راستای محورهای هشتگانه صیانت از حقوق شهروندان در بهمن ماه سال جاری در این استان خبر داد.
به گزارش شمال نیوز به نقل از فارس، عزیز پورعزیزی صبح امروز در جلسه هماهنگی جشنواره پیوست فرهنگی با رویکرد دین در توسعه فرهنگی گیلان اظهار داشت: هر قدر در عرصه دین ایفای نقش کنیم ثمره آن را در جامعه میبینیم.
وی با تاکید براینکه تمام مسئولان باید برنامههای فرهنگی را توسعه دهند، افزود: دستگاههای مختلف باید به تکالیف خود در این زمینه عمل کنند.
پورعزیزی از بازرسی سازمانها و ادارهها در راستای محورهای هشتگانه صیانت از حقوق شهروندان در بهمن ماه سال جاری در این استان خبر داد و تصریح کرد: محورهای هشتگانه ترسیم شده از طرف وزارت کشور جنبه فرهنگی دارد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان با بیان اینکه تمام افراد باید از حقوق شهروندی به نحو شایسته بهره ببرند، ابراز داشت: ستاد صیانت از حقوق شهروندان در سال 88 به استان ابلاغ شده است.
وی ارتقای امنیت اجتماعی، حقوق شهروندی و عفاف و حجاب را از اهداف ستاد صیانت از حقوق شهروندان عنوان کرد و گفت: کارگروههای ستاد در استان فعال است و هر سه ماه برای بررسی مشکلات و معضلات در این زمینه تشکیل جلسه میدهد.
پورعزیزی اهداف کارگروه حقوق شهروندی را مشخص دانست و خاطرنشان کرد: بررسی قوانین زائد ادارهها بخش اعظم فعالیت این کارگروه را تشکیل میدهد تا مردم به راحتی بتوانند به حقوق خود در ادارهها برسند.
دبیر ستاد صیانت از حقوق شهروندی گیلان گذشت زمان در تصویب قوانین و مقررات در سالهای متوالی را موجب ناکارآمدی بعضی از قوانین برشمرد و گفت: دولت نهم و دهم با اهداف خدمتگزاری به مردم حقوق شهروندی را جدی گرفته و قوانین زائد را پالایش میکند.
وی با بیان اینکه مجلس میتواند قوانین زائد را از سیستم کاری سازمانها حذف کند، خاطرنشان کرد: قوانین زائدی در شهرداریها، ثبت اسناد، منابع طبیعی و ... وجود دارد که باید در کارگروهها و جلسهها بحث و پیگیری شود.
پورعزیزی از وجود 2 هزار و 100 موسسه مردم نهاد دارای مجوز در گیلان خبر داد و افزود: سازمانهای مردم نهاد مجموعههای غیرانتفاعی هستند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان به بحث عفاف و حجاب اشاره کرد و اظهار داشت: بدحجابی مانع عفاف و حجاب است و آزادیها را در جامعه از بین میبرد.
وی با بیان اینکه بدحجابی آزاد مشروع را از جامعه سلب میکند، افزود: بدحجابی یک نوع محدودیت برای عدم رعایت حقوق شهروندی است.
پورعزیزی بر مقابله با ناهنجاریها در جامعه تاکید کرد و گفت: حقوق شهروندی در جامعه اسلامی حق مردم است و تکلیف داریم در مقابل ناهنجاریها ایستادگی کنیم.
وی پرداختن به موضوعهای اجتماعی را از دیگر وظایف ستاد صیانت از حقوق شهروندی برشمرد و خاطرنشان کرد: 40 موضوع در بحث آسیبهای اجتماعی در این ستاد پیگیری میشود.
پورعزیزی ایجاد غرفه حقوقی در نمایشگاههای گیلان و آگاهیبخشی دانشآموزان در کلاسهای آمادگی دفاعی و علوم اجتماعی را از جمله مباحث حقوق شهروندی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه اصلیترین بحث در حیطه حقوق شهروندی، آشنایی افراد جامعه با قوانین و مقررات مورد عمل و جاری است، افزود: قانون اساسی مهمترین قانونی است که اصول اساسی حقوق یک دولت در آن تبیین شده و تشکیلات و روابط بین قوای مختلف و قدرتهای عمومی را بیان میکند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان گفت: توجه به حقوق شهروندی و آگاهسازی مردم از حقوق اجتماعی آنها در کنار اجرای طرحهای تحول اجتماعی لازم و ضروری است.
وی با اشاره به تاکید دین مبین اسلام مبنی بر رعایت حقوق تمام اقشار جامعه، تصریح کرد: در راستای پیروی از آموزههای دینی، توجه به کرامت انسانی و حقوق مردم جزو وظایف اصلی دولت و دستگاههای اجرایی است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان با تاکید بر ضرورت هماهنگی و ارتباط متقابل بین سمنها و دولت در زمینه آموزش حقوق شهروندی برای اقشار مختلف جامعه، گفت: سمنها باید در این زمینه فعال شوند و با حضور در بین مردم آنها را با حقوق اولیه خود آشنا کنند.
پورعزیزی با بیان اینکه تکریم ارباب رجوع وظیفه تمام مسئولان و مدیران است، تصریح کرد: مردم در نظام جمهوری اسلامی محور تمام کارها و ولی نعمت هستند و باید به بهترین نحو مورد تکریم و صیانت قرار گیرند.
وی بهترین راه در موضوع سنجش میزان رضایت یا عدم رضایت ارباب رجوع در راستای تحکیم و اجرای ضوابط و قوانین اداری در شناسایی نقاط قوت و ضعف، کارآمدی قوانین و مقررات و شناسایی قوانین دست و پاگیر را نظرسنجی از خود ارباب رجوع دانست و اذعان داشت: نظرسنجی باید علمی و کارشناسانه باشد.